Kategorije
Brezplačno svetovanje +386 (0)1 620 77 25
Moj račun
0
0
Dostava: Brezplačna
Skupaj: 0,00 €
Pregled košarice
Začetna stran Blog Novosti Projektorji PT-VMZ71 – neverjetno živa slika s 7.000 lumni svetilnosti
Novosti

Projektorji PT-VMZ71 – neverjetno živa slika s 7.000 lumni svetilnosti

Vsi članki
31.01.2023.

Številni pedagogi in vodje pisarn ugotavljajo, da so klasične table s prihodom projektorjev predstavitveno orodje preteklosti. Namesto pisanja na tablo lahko učitelji ali vodje sestankov s pomočjo projektorjev uporabljajo PowerPoint predstavitve, prikazujejo fotografije, filme in še več. Posledično med učenci in učitelji prevladuje enotno mnenje, da so projektorji za učilnice in konferenčne sobe izredno uporabne naprave.

Najnovejša Panasonic družina projektorjev PT-VMZ71 zagotavlja jasne in osupljive slike v dobro osvetljenih odprtih prostorih, kar omogoča učinkovito vodenje sestankov ali učnih ur. Vsa ta zmogljivost se nahaja v najmanjšem in najlažjem laserskem LCD projektorju v svojem razredu. Visoka svetilnost 7.000 lumnov, kontrast 3.000.000 : 1 in žive barve ustvarjajo privlačno predstavitveno izkušnjo.

 

Najmanjši, najlažji, a vseeno izredno zmogljiv LCD laserski projektor

S težo 7 kilogramov serija projektorjev PT-VMZ71 sodi med najlažje in najmanjše LCD laserske projektorje v svojem razredu. Kljub kompaktnosti doseže impresivnih 7.000 lumnov svetilnosti. Njena lahka zasnova omogoča enostavno prenašanje med prostori in nameščanje na strop. Nevpadljiva oblika in tiho delovanje poskrbita, da pozornost ni na projektorjih, ampak na predstavitvi.

 

Jasna slika tudi ob močni dnevni svetlobi

V učilnicah in sejnih sobah se projektorji običajno uporabljajo ob razgrnjenih zavesah in žaluzijah ter ob prižganih lučeh, kar pomeni, da ti potrebujejo visoko svetlobno moč za zagotavljanje dovolj jasne slike. PT-VMZ71 v sebi skriva izpopolnjen optični motor, ki zagotavlja svetilnosti do 7.000 lumnov, veliko več kot večina profesionalnih projektorjev podobne velikosti. Medle projekcije so stvar preteklosti. Pričakujete lahko samo še dinamične slike, ki bodo spodbudile gledalčevo interakcijo z vsebino predstavitve – ne glede na svetlost okolja.

 

Visok dinamični kontrast 3.000.000 : 1

Poleg natančne reprodukcije slik, ki vsebujejo mešanico temnih in svetlih odtenkov, je dinamični kontrast energetsko učinkovitejši od drugih tehnologij in ga je moč optimizirati glede na vsebino in osvetlitev prostora. Visoko kontrastno razmerje 3.000.000 : 1 zagotavlja izpopolnjene podrobnosti v sencah z globljo črno, svetlejšo belo in bolj naravnimi odtenki za boljši občutek globine in detajlov.

 

Poraba energija zmanjšana za 20 %

Panasonic projektorji PT-VMZ71 porabijo približno 20 % manj energije kot predhodniki. S pritiskom na gumb ECO je učinkovitost še dodatno povečana, hkrati pa se svetlost optimizira glede na svetlobo v okolju. Varčnost novih projektorjev PT-VMZ71 vam omogoča, da lažje dosežete okoljske cilje in hkrati zmanjšate količino elektronskih odpadkov.

 

Vsestranska 1,6-kratna povečava z objektivom širokega razpona

Vgrajena 1,6-kratna optična povečava podpira projekcijo od blizu ali od daleč, s čimer izboljša prilagodljivost lokacije namestitve projektorja in zagotavlja vidne slike v prostorih različnih velikosti in oblik. Funkcija V/H Lens-Shift ponuja od +44 % do 0 % navpične prilagoditve, kar je izredno uporabno pri projiciranju z visokega stropa, in ±20 % vodoravno prilagoditev za pravilno postavitev slike pri paralelnem projiciranju.
 


Nova funkcija razširitve digitalne povečave

Če razmišljate o posodobitvi šolskih ali poslovnih projektorjev, morate preveriti, ali se bodo novi projektorji prilegali obstoječim namestitvenim položajem. V nekaterih primerih lahko razdalja, ki je potrebna za ustvarjanje slike želene kakovosti, preseže doseg optične povečave projektorja. Novi Panasonic projektorji so to omejitev zaobšli z novo funkcijo razširjene digitalne povečave (angl. Digital Zoom Extender). Digitalna povečava zagotavlja enostaven način za prilagajanje slike zunaj dosega optične povečave. S tem zmanjšate potrebo po premeščanju nosilcev projektorjev in prihranite čas, denar in morebitne nevšečnosti.

 

Enostavno upravljanje z dvema vhodoma HDMI, združljiva z ukazom CEC

Vhoda HDMI sta združljiva s krmilnimi signali, poslanimi preko komponente, ki podpira ukaz CEC, kar omogoča omejen nadzor nad projektorjem z daljinskim upravljalnikom. Projektor se vklopi iz stanja pripravljenosti in na ukaz združljivega predvajalnika, kot na primer opcijskega sistema PressIT, začne predvajati vsebino.

 

6-točkovna nastavitev zaslona za projiciranje v vse kote prostora

Serija PT-VMZ71 je prva Panasonicova serija s 6-točkovno korekcijo zaslona. Omogoča izvedbo 4-kotne in vodoravne/navpične trapezne korekcije prek daljinskega upravljalnika, da odstranite trapezoidno popačenje pri projiciranju pod kotom. Dodatni dve kontrolni točki, ki se nahajata na sredini zgornjega in spodnjega zaslona, lahko uporabite za odstranitev popačenja pri projiciranju slike v kot sobe.


Uporabite QR kodo za brezžično LAN povezovanje

Mobilne naprave lahko povežete s projektorjem prek brezžičnega omrežja LAN, tako da s kamero pametnega telefona skenirate QR kodo, prikazano v zaslonskem meniju projektorja. Vnos gesla ali SSID ni potreben. Z brezplačno aplikacijo Wireless Projector lahko vsebino s pametne naprave projicirate na veliki zaslon.

 

PressIT – brezžična rešitev za zrcaljenje zaslona

Zaslon lahko projicirate tudi brez dodatne programske opreme. Brezžični predstavitveni sistem PressIT lahko poveže do 32 naprav in omogoča uporabnikom, da med njimi preklapljajo le z enim gumbom.

 

Dolga življenjska doba svetlobnega vira

Serija PT-VMZ71 je opremljena s Panasonic lasersko tehnologijo SOLID SHINE in dolgotrajnim ECO filtrom, ki ju pri tipični rabi ni potrebno menjati vsaj 20.000 ur. Poleg zmanjšanja stroškov in pogostosti vzdrževanja projektorja vam obenem ne bo več potrebno hraniti zaloge potrošnega materiala, saj lahko ECO filter enostavno očistite in ponovno uporabite.

Newsletter

Prijavite se in bodite na tekočem s svetom avdio-video tehnologije.

Kaj boste dobili s prijavo na e-novice?

Enkrat mesečno vam bomo pošiljali:

  • posebne ugodnosti
  • akcije in prihranke
  • novosti iz avdio-video sveta
  • strokovne nasvete

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

 

1. Splošno o piškotkih


1.1. Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.


1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.


2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.
 

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje

3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.


5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel